10/18

Free Style Chamber Orchestra: Az üveghegyen túl – lemezbemutató koncert

Kölcsey Központ

19.00

Belépő: 200 Ft; 0* Ft

Free Style Chamber Orchestra: Az üveghegyen túl – lemezbemutató koncert

Kölcsey Központ
19.00

Belépő: 200 Ft; 0* Ft

gallery Logo gallery Logo

„A zene, melyet az FSCO jóvoltából élvezhetünk valóban mesés, méghozzá több szempontból is. Egyrészt, biztos vagyok benne, hogy a fiatal korosztály tagjait lenyűgözi majd, mert a lüktető „groove”-ok, és a finom, fülbemászó dallamok könnyen befogadhatóvá teszik a muzsikát. Ugyanakkor a már rutinos, vájtfülű, „fekete öves” jazzrajongók magas igényeit is maximálisan kiszolgálja Az üveghegyen túl.

Kifinomult, átgondolt, ha kell „dögös”, ha kell lírai improvizációkat hallhatunk a jobbnál-jobb művészektől a fantasztikus kompozíciókra és hangszerelésekre ráhangolódva.

…Mindezekből egy világot átölelő, életigenlő csodás „zenei-teremtmény” születik, akit-amit nem lehet nem szeretni.” jazzma.hu – Gáspár Károly

A 2004-ben alakult Free Style Chamber Orchestra az első állandó, professzionális hazai formáció, melyben egyszerre szólal meg egy klasszikus, vonósokból és fafúvókból álló kamarazenekar és egy jazz-kombó. Az izgalmas zenei összeállítás a lemezbemutató koncertre ráadásul népi motívumokkal: énekkel és virtuóz tekerőlant-játékkal egészül ki.

Az együttest Nagy János Yancha (Djabe, European Mantra, Balkan Union) Erkel Ferenc-díjas zeneszerző vezeti, tagjai közül pedig többen eMeRTon-, illetve Artisjus-díjas jazz zenészek.A zenekar 17 éve meghatározó szereplője a hazai jazz színtérnek, állandó résztvevője jelentős hazai és külföldi jazz fesztiváloknak.

Az ifjúsági koncertként debütáló zenei anyag gerincét Nagy János kompozíciói adják, de Frey György basszusgitáros, valamint a jelenleg Bécsben zeneszerzést tanuló fiatal tehetség, Nagy Ábel Márton egy-egy szerzeménye is hallható lesz.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Fellépők:

Kubinyi Júlia – ének

Nagy János – zongora
Frankie Lato – hegedű
Joubert Flóra – dob, ütőhangszerek
Kézdy Luca – hegedű
Csonka Gábor – hegedű
Lantos Zoltán – hegedű
Haraszti Krisztina – brácsa
Probay Valéria – cselló
Pozsár Eszter – fuvola
Gordon Teodóra – klarinét
Zsemlye Sándor – szaxofon
Blaskó Mihály – fagott
Berdisz Tamás – dob, ütőhangszerek
Frey György – basszusgitár
Ifj. Szerényi Béla – tekerőlant

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásának köszönhetően kedvezményesen látogatható. *Diákigazolvánnyal rendelkezők részére ingyenes, de regisztrációs jegy megváltásához kötött. Regisztrációs jegyek a Kölcsey jegypénztárában válthatók, nyitvatartási időben.

 

gallery Logo