Rendezvény-látogatási szabályok

Kedves Közönségünk!

 

Továbbra is kiemelten fontos számunkra az intézményünk látogatóinak biztonsága, ezért az új koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében hozott korábbi intézkedéseket (szenzoros kézfertőtlenítő berendezések telepítése, plexi védőfal installálása a közönséggel kapcsolatba kerülő kollégák munkaállomásaihoz, a helyes kézmosást bemutató matricák kihelyezése a mosdókban, figyelemfelhívás a megfelelő távolságtartásra) követően ezennel újabb szabályokat vezetünk be.

 

Kötelező maszkviselés
A Kölcsey Központ közönségforgalmi tereiben és rendezvénytermeiben – a saját és környezetük védelme érdekében – kizárólag maszkban tartózkodhatnak a látogatóink. Kérjük önöket, ne hagyják otthon az üzletekbe való belépéskor egyébként is használatos maszkot, illetve azt a helyes módon (a száj- és orrnyílást eltakarva) viseljék! Maszk hiányában az intézménybe való belépés, valamint a rendezvényen való részvétel megtagadható.

 

Testhőmérséklet-ellenőrzés
A Kölcsey Központba történő belépéskor digitális hőmérővel ellenőrizzük látogatóink testhőmérsékletét. Amennyiben a látogató testhőmérséklete meghaladja a 37,5 Celsius fokot, úgy nem léphet be az intézménybe, tehát a rendezvényen sem vehet részt. Mivel a testhőmérséklet-ellenőrzés meghosszabbítja a szokásos beléptetési folyamatot, ezért arra kérjük önöket, hogy a rendezvény kezdete előtt legalább 30 perccel legyenek kedvesek a helyszínre érkezni.

A kötelező maszkviselés, valamint a rendszeres testhőmérséklet-kontroll természetesen a Kölcsey Központ személyzetére is vonatkozik! Egyedül azon kollégáink mentesülnek a maszkviselés alól, akiket plexi védőfal választ el a látogatóktól.

 

Közlekedési utak változása
Annak érdekében, hogy a személyzetünk gondoskodhasson a látogatóink biztonságáról (kötelező maszkviselés ellenőrzése, testhőmérséklet-mérés), a Kölcsey Központ kizárólag a Bethlen és Hunyadi utcák sarkán lévő főbejáraton keresztül közelíthető meg normál nyitvatartási időben. Az épület alagsorában található szélfogókat bezárjuk, így a mélygarázsból nem lehet belépni az intézménybe. Amennyiben a látogató a mélygarázsban parkol, úgy a földfelszínre a Modem felőli lépcsőfeljárón keresztül juthat ki (mozgássérült vendégeink a portaszolgálatunk segítségét kérhetik a lift igénybevételéhez: 06 52 518 450).
A Főnix Rendezvényszervező által szervezett kulturális események idején az alagsori női mosdó felőli mélygarázs-bejárat is nyitva áll, ilyenkor a maszkviselés és a testhőmérséklet ellenőrzésére ezen a belépési ponton is sor kerül. Az intézményünkben megvalósuló egyéb programok esetén a szervezők ettől a megoldástól eltérhetnek, ezért javasoljuk, a részletekről a weboldalunkról tájékozódjanak.

 

Kontaktkutatás
A fertőzés gyanúja esetén szükséges kontaktkutatás érdekében arra kérjük nézőinket, hogy a testhőmérséklet-ellenőrzéskor kapott papírkártyákon tüntessék fel a nevüket, telefonszámukat, valamint az ülőhelyük szektor-, sor- és székszámát és a dátumot, majd a terembe való belépésnél adják át azt a beengedő kollégának, illetve a körfolyosón zajló eseményeknél dobják be az információs pultnál elhelyezett gyűjtőládába. Amennyiben nincs toll önöknél, úgy a folyosón lévő asztalokra kihelyezetteket tudják használni (a folyosón szenzoros kézfertőtlenítő berendezéseket is találnak, tollhasználat után kérjük, fertőtlenítsenek). Az adataikat bizalmasan, az általános adatvédelmi rendeletben (GDPR) foglaltak szerint kezeljük és a rendezvényt követő 14. nap múltán az ezeket tartalmazó papírkártyákat megsemmisítjük.

 

A fenti rendelkezések 2020. szeptember 13-án lépnek hatályba és visszavonásig érvényesek!

 

Közreműködésüket ezúton és előre is köszönjük! Vigyázzunk egymásra!